Wat is three way matching en wat kun je er nou eigenlijk mee?

De kans is aanwezig dat jij nog nooit van het begrip three way matching hebt gehoord. Wanneer jij een eigen website hebt is het nodig om regelmatig controles uit te voeren. Om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt bij de inkooporders, de ontvangsten en de facturen die hier aan vast zitten is three way matching erg handig. Dit is namelijk een software die jou en je bedrijf erg veel tijd kan besparen. In dit artikel kun jij wat meer vinden over wat het nou eigenlijk precies is.

Wat is three way matching?

Het begrip three way match is een systeem dat jij kunt aanschaffen waarmee je jouw site vooruit kunt helpen. Wanneer jij een projectleider bent en een aantal bestellingen moet leveren is het eerste wat je moet doen een inkooporder systeem. Vervolgens kun je als projectleider via een inkoper de bestelling laten plaatsen bij de leverancier. Deze leverancier zal ervoor zorgen dat het product dat jij hebt besteld ook daadwerkelijk op het juiste adres aankomt. Met een bedrijf als WhiteVision kun jij ervoor zorgen dat je financiële administratie als bedrijf een stuk efficiënter verloopt. In plaats van dat jij alles met de hand moet gaan doen hoef jij een stuk minder telefoontjes te plegen en ben je sneller klaar. Door gebruik te maken van deze software kun jij in één oogopslag in beeld krijgen dat klanten de producten hebben besteld en ontvangen. Ook kun je meteen het bedrag zien wat ervoor is betaald en wat jij er uiteindelijk aan overhoudt. 

Hoe kun je een three way match systeem implementeren in je bedrijf?

Wanneer jij denkt dit bedrijf wel te kunnen gebruiken zul je moeten beginnen met het ontwikkelen van een ERP-systeem. Hier maak je een inkooporder aan, die uiteindelijk een leidinggevende goed kan keuren als de order wordt geplaatst. Na het plaatsen van de bestelling zul je als bedrijf meteen kunnen zien wanneer het product aangekomen is. Zo kan er geen verwarring ontstaan omtrent de leveringen van producten. Wanneer jij de factuur binnen krijgt is er een software, genaamd OCR, die ervoor zorgt dat de bestellingen automatisch worden doorverwerkt. Als er iets niet klopt met de factuur ten opzichte van de inkooporder zal de software hier zelf een signaal voor geven. Op deze manier kun jij dus ook voorkomen dat je onterecht winst misloopt. Wil je hier meer over te weten komen? Neem dan eens contact op met WhiteVision.