Wat zijn de leukste gender-neutrale kraamcadeautjes?

Hoera! Er is een kindje geboren! De nieuwe ouders zijn niet de enige die het zwaar hebben na de geboorte van hun kindje. Familie en vrienden moeten tijdens deze hectische periode namelijk dringend op zoek naar een geschikt kraamcadeautje. Veel mensen wachten tot na de geboorte, omdat ze vooraf de gender van het kindje niet weten. Maar tegenwoordig is dit helemaal niet meer nodig! Je hebt namelijk meer dan genoeg merken die zich focussen op kraamcadeautjes dat zowel voor jongens als voor meisjes geschikt zijn. Denk bijvoorbeeld aan het populaire merk Jollein. Om je een beetje op weg te helpen, staan in dit artikel de leukste gender-neutrale kraamcadeautjes voor je op een rijtje.

Kleding

Babykleding is al jaren een enorm populair kraamcadeautje, en dat is niet voor niets. Babykleding is immers altijd handig om te hebben, en er is voldoende keus om een leuk setje bij elkaar te zoeken. Maar hoe koop je babykleding wanneer je niet weet welk gender het kindje heeft? Om het cadeautje genderneutraal te houden is het belangrijk om vooral te letten op kleur en design. In plaats van roze, kies je bijvoorbeeld voor groen of gele rompers. Deze kleuren zijn geschikt zowel voor jongens als meisjes.

Kinderservies

Een kraamcadeautje hoeft niet altijd persé gericht te zijn op de eerste maanden van een baby's leven. In plaats daarvan kun je ook een cadeau kiezen waar het kind nog moet ingroeien: een kinderservies bijvoorbeeld. Zowel voor de ouders als voor het kindje zelf is dit een zeer praktisch cadeau. En de kans is zeer groot dat de ouders zelf nog niet naar kinderservies hebben gekeken, aangezien dit nog niet belangrijk is. Kinderservies is verkrijgbaar in vele kleuren én materialen, het is daarom belangrijk om de stijl van de ouders in het achterhoofd te houden. Twijfel je nog teveel? Kies dan voor een zilveren kinderbesteksetje. Altijd goed én zeer gemakkelijk te personaliseren.

Houten speelgoed

We weten allemaal dat plastic speelgoed niet goed is voor het milieu, maar daarnaast is houten speelgoed ook gewoon veel mooier. Veel ouders vinden het daarom minder erg om houten speelgoed in de huiskamer te hebben liggen. Omdat houten speelgoed in de afgelopen jaren enorm in populariteit is gegroeid, zijn er meer dan genoeg mogelijkheden voor jouw kraamcadeautje. Denk bijvoorbeeld aan een houten speelgoedtrein, een hamerbank of een speelgoed puzzel. Je kunt er zelfs voor kiezen om het houten speelgoed te personaliseren. Dit betekent dat je het speelgoed laat graveren met bijvoorbeeld de naam van het pasgeboren kindje of de geboortedatum.