Zeilringen kun je overal voor gebruiken

Misschien ben je bekend met deze handige objecten: zeilringen, voor vele doeleinden toepasbaar. Vaak zijn ze van roestvrij metaal of roestvrij messing. Je noemt ze ook wel nestels, nestelringen of zeilogen. De hoogwaardige industriële zeilringen kun je voor veel toepassingen gebruiken, ze hebben een stevige grip op het doek. Bij toepassingen kun je denken aan vrachtwagenzeil, tentdoeken, gordijnstoffen of textiel. Je kunt het zo gek niet bedenken. Maar uiteraard kun je ze ook gebruiken bij zeilmateriaal, terrasoverkappingen of in leer, karton of katoen. Die laatste drie opties om een eerder gemaakt gat te verstevigen zodat het niet uitscheurt. Je zult begrijpen dat de zeilringen stevig moeten zijn! Hieronder nog wat meer uitleg over dit handige voorwerp!

In heel veel soorten!

Zeilringen zijn er in heel veel soorten en diameters, dat is ook wel nodig want er zijn zoveel toepassingen. De kleuren zijn nikkel, zwart of messing. Voor een paar cent heb je al een zeilring. Je hebt zeilringen met- en zonder tegenringen (deze zijn bedoeld om de zeilring extra stevig te bevestigen). Op internet zijn diverse filmpjes te vinden hoe je bijvoorbeeld zeilringen in een doek zoals tentdoek slaat. Allerlei tips zijn ook te vinden bijvoorbeeld dat de zeilringen in het doek moet slaan op een betonnen ondergrond. En dat je het doek vaak moet verstevigen met extra doek omdat je grote krachten op de zeilringen uitoefent. 

Gereedschap dat je moet gebruiken

Diverse soorten gereedschap heb je nodig bij het bevestigen van zeilringen, zoals de holpijp en handstempel. Maar er is nog meer handig gereedschap dat je kunt gebruiken. Naast de holpijp is ook de revolvertang erg handig bij het maken van gaten in leer. Tevens kun je stempels om nestelringen en zeilringen mee vast te zetten aanschaffen. Dan is er nog de spindelpers, waarmee je ook gaten kunt maken. Deze iets breder toepasbaar, daarmee kun je bijvoorbeeld ook drukknopen op leer bevestigen. 

Spandoek voor jouw bedrijf!

Als je jouw bedrijf meer op de kaart wilt zetten, doe je dat natuurlijk middels een vet ontworpen spandoek. Op diverse sites kun je een ontwerp laten maken. Maar onmisbaar zijn ook hiervoor de zeilringen! Je ziet tegenwoordig dat spandoeken veelvuldig als reclametoepassing worden gebruikt, dus denk er eens aan om dit ook met jouw bedrijf of organisatie te doen. Misschien een spandoek op je bedrijventerrein of bij jouw kraam op een beurs. Deze reclamevorm vereist een speciale bevestigingstechniek dus ook hiervoor zijn stevige zeilringen onmisbaar. 

Hulp van een specialist

Voor het bevestigen van zeilringen en informatie over de aankoop van de juiste zeilringen of het gereedschap kun je bij een leer fournituren en gereedschapsspecialist terecht. Zij weten alle ins en outs en helpen je graag verder.