Tips voor je nieuwe telefoon!

Heb jij onlangs je mobiele abonnement verlengt? Grote kans dat je dan ook een nieuwe telefoon hebt gekregen. Deze nieuwe telefoon wil je uiteraard ook zo lang mogelijk als nieuw houden. Je moet er waarschijnlijk niet aan denken dat hij beschadigt tijdens een val of regenbui. Of nog erger, dat je de telefoon helemaal niet meer kan gebruiken door een virus of andere fout in je mobiel. Met onderstaande tips zorg ook jij ervaar dat jouw nieuwe mobiele telefoon veel langer netjes blijft.

Je mobiel direct beschermen

De smartphones van tegenwoordig zijn een stuk kwetsbaarder en gevoeliger dan de exemplaren van vroeger. Een goede val of stoot kan er al voor zorgen dat jouw nieuwe mobiel een deukje in zijn ego oploopt of zelfs een barst in je scherm en dat wil je natuurlijk niet hebben. Je mobiel vanaf minuut één beschermen is daarom ook zeker aan te raden! Je kan je mobiele telefoon op verschillende manieren beschermen van een screenprotector en een telefoonhoesje zijn toch wel de meest gebruikte. Een screenprotector is een klein plaatje wat over je scherm heen goed. Je zou het kunnen zien als een tweede scherm. Dit plaatje begint jouw scherm en vangt de klappen op. Telefoonhoesjes zijn er in verschillende soorten en maten maar de bumpers en de bookcases zijn wel de meest gebruikte. Wist je trouwens dat je ook zelf een telefoonhoesje kan maken? Je doet dit bijvoorbeeld heel makkelijk online. Surf eens naar de website van Case24 en kijk hier hoe je een eigen hoesje kan ontwerpen voor je mobiel.

Voer die updates uit

Je krijgt waarschijnlijk met enige regelmaat wel eens een melding van een update. Weet je waarom updates worden gedaan? Om software nog beter te maken. Bij updates worden eventueel fouten verbetert, bugs verwijdert en nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd. Je updates uitvoeren is daarom ontzettend belangrijk ook al duurt het een paar seconden. Liever een paar seconden wachten dan eventuele fouten of andere vervelende dingen.

Slim opladen

Een batterij is een gebruiksvoorwerp. Na enige tijd zal de prestatie van hiervan dus iets af gaan nemen maar het is maar net hoe je met je batterij omgaat. Laat je, je telefoon altijd de hele nacht in de lader zitten en wacht je pas met opladen tot die helemaal leeg is? Dan zal je batterij het niet lang gaan overleven. Het maximale uit je batterij halen doe je door het niveau van je batterij tussen 40 en 80 procent te houden. Daarnaast hoef je hem ook niet helemaal tot de 100% op te laden. Tussen de 85 en 95 procent is prima. Dit noemen we nou slim opladen. Het is misschien even wennen maar het zal je batterij aanzienlijk langer in leven houden.