Welk bijzonder voorwerp verzamel jij?

zwaard-kopen

Wie kent het fenomeen “postzegelverzamelaar” nu niet? Bijna iedereen wel toch. Verzamelen van objecten of voorwerpen is een hobby en hoewel sommige mensen dit niet van de daken roepen zijn er toch veel mensen die verzamelaar zijn. Je kan een verzamelaar van alles zijn. Het verzamelen van postzegels, service, beeldjes of speelgoed treintjes en auto’s zijn toch wel het meest bekend. Maar wist je dat er ook mensen zijn die vlinders verzamelen of zwaarden? In dit blog lees je alles over twee hele bijzonder verzamelvoorwerpen.

Een zwaarden verzameling

Zwaarden zijn objecten uit de vorige eeuwen en zijn voor de meeste mensen ouderwets. Soms zijn zwaarden zelfs verboden, ieder land heeft zijn eigen regels wat betreft het verzamelen van dit object. Toch zijn er behoorlijk wat liefhebbers van deze objecten en geef ze ook eens ongelijk. Een zwaard heeft toch wel een beetje iets magisch. Je ziet het vooral terug in films of bij de Japanse vechtsport maar een echt zwaard in handen te hebben gehad, dat kunnen maar weinig mensen zeggen. Maar hoe komt een verzamelaar nu aan dit object? Zwaarden werden natuurlijk vooral in de vorige eeuw gemaakt maar in Japan en China is er nu nog steeds een niche markt voor. Een zwaard kopen doe je echter heel gemakkelijk online. Kijk wel even wat de invoerrechten zijn van je land mocht je een zwaard kopen in een ander land. Het kan namelijk best zijn dat het niet zomaar langs de douane komt. Wil je in Nederland een zwaard kopen dan kan dit bij verschillende winkels die gespecialiseerd zijn in Japanse vechtsport. Bij deze winkels kun je overigens ook terecht voor andere spullen zoals karatepakken of andere toebehoren.

Een vlinder verzamelaar

Er zijn mensen die vlinder verzamelen, vlinders die niet meer leven. Een vlinder is een bijzondere diersoort en wordt steeds minder vaak gezien in het wild. Hoeveel vlinders heb jij bijvoorbeeld deze zomer gezien? Waarschijnlijk kan je ze wel op twee handen tellen (tenzij je natuurlijk naar een vlindertuin bent geweest). Vaak vind een vlinder verzamelaar een dode vlinder of halen deze op bij bijvoorbeeld een vlindertuin. De vlinders worden dan gedroogd en behandeld met een speciaal goedje zodat de vlinder intact blijft en zijn prachtige kleuren behoudt. De vlinder wordt dan opgezet, vaak in een glazen kast, zodat er nog lang naar gekeken kan worden.

En, welk bijzonder voorwerp verzamel jij? Laat het ons weten in een comment, we zijn erg benieuwd!